Level the small front yard to create usable space, create artistic privacy screening and low maintenance plantings to enhance this new construction townhome. 

This new townhome in Ballard lacked any usable outdoor space for the family and their small dog. A custom cedar fence with Parasoleil panels facing south side windows brightens up the side garden. Cherry red polycarbonate panels serve as fence gates and welcome guests to this fun outdoor space. The garden space is leveled with a Corten steel retaining wall. There is now room for a small patio with a built-in curved wood bench, creating just enough space to lounge around a fire pit. 

A tall, narrow Ginkgo tree complements the height of the house, and companion plantings provide four-season interest. Installation will phased, beginning in Fall of 2016.